Brug VR i arbejdet med reminiscens og styrk borgerens selvforståelse gennem virtuelle oplevelser, der genkalder minder fra barndomsbyer, feriedestinationer, naturen m.m.
Med VR har personale og/eller pårørende mulighed for at besøge steder og oplevelser sammen med borgerne. Disse besøg stimulerer minder og har positiv effekt på borgerens livskvalitet, adfærd, kommunikation og humør. De virtuelle besøg kan foregå som en aktivitet mellem personale/pårørende og borgeren, eller de kan foregå i en gruppe, hvor én medarbejder tager flere borgere med på besøg i forskellige virtuelle rum. Når flere borgere besøger virtuelle rum sammen, stimulerer det følelsen af samhørighed og tilknytning, og det giver den enkelte mulighed for at dele erindringer med øvrige borgere.
Kombiner VR med andre erindringsstimulerende tilgange,fx sang og historiefortælling. Find videoer i VR, som passer på temaer i sangeeller historiefortællinger. Genklangen vil øge genkaldelsen af minder. Fortælfx et juleeventyr og besøg derefter et snebeklædt landskab.
Brug aktivitetsmedarbejdere eller ung/ældre-arbejdere til at facilitere VR. Placér borgerne trygt og behageligt og med mulighed for at kunne dreje hovedet og orientere sig i de virtuelle rum. Gennem en tablet er det muligt at følge borgerens oplevelse helt tæt - når borgeren flytter fokus følges blikket på tabletten.
Sæt VR fast på aktivitetsprogrammet og planlæg oplevelser i temaer som fx.: ‘’Charterrejse til Italien’’, ‘’På tur i Knutenborg Safaripark’’ eller ‘’Besøg gamle dage’’.