Undervisere bygger bro mellem teori og praksis i VR.
VR-platformen er med til at dække et hul, der er mellem teori og praksis. Det mener videncenterchef for Viden om data i hvert fald.
En uoverensstemmelse eleverne kan opleve, når dét de oplever på deres læreplads, ikke stemmer overens med den teori de møder i klasselokalet.
– Introduktion
– Udvikling
– Implementering
– Løbende opfølgning
– VR-platform
– VR Headsets
– 360° kamera
– Tablets
Viden om data har anvendt vores ældre VR løsning Xpandr (den der tales om i casen) på deres partnerskoler siden 2020 og er nu ved at udbrede vores nyeste VR løsning, som du kan læse mere om under menu-punktet VR Platform øverst på siden.
Fremtiden er på mange områder digital og Mette, der er videncenterchef for Viden om data, fortæller at VR er med til at dække et hul, der er mellem teori og praksis. En uoverensstemmelse eleverne kan opleve, når dét de oplever på deres læreplads, ikke stemmer overens med den teori de møder i klasselokalet.
Med et VR-perspektiv, eller som Mette kalder det, et scenarieperspektiv, kan du tage praksis med direkte ind i klasselokalet. Et perspektiv, der er taget ud fra den virkelige verden. Det er ved hjælp af funktionerne i platformen muligt at tage teorien og smide den direkte ind i et virkelighedstro scenarie i VR:
”Så bliver det visuelt. Og vi må bare erkende, at når vi bringer noget visuelt ind, så sker der bare noget med vores læring.”
På den måde kan eleverne tale om og reflektere over, hvad de rent faktisk oplever ude i praksis, ud fra et teoretisk perspektiv. En anden fordel Mette fremhæver er, at det er interaktivt, hvilket gør, at eleverne aktivt skal foretage valg for at komme videre i de forskellige scenarier. Det er ikke blot en forestilling eleverne er inde og se, som når man ser en film, og det ser hun et kæmpe potentiale i.
Viden om data, har været first mover på vores ældre VR platform Xpandr og har derfor set platformen vokse.
Mette har endda været så begejstret, at hun har inddraget VR i sit masterprojekt:
”Jeg var interesseret i, hvordan kan det her produkt kvalificeres som en undervisningsressource.”
Og efter knap et år med test og udvikling, lå der en skabelon klar og så kunne Viden om data rulle det ud til deres partnerskoler. Efter Mette har arbejdet så intenst med platformen, er hun undervejs selv kommet med nye ideer til, hvad Xpandr burde kunne. Der har derfor været et tæt samarbejde mellem Viden om data og Takeawalk:
”Mit fokus har været, hvordan får vi didaktikken ind i det her. Hvordan kan jeg tvinge min underviser til at tænke didaktisk, når de møder platformen. Så det er også noget, jeg har arbejdet rigtig meget med Takeawalk om og det er så fedt, at de har taget det seriøst fra dag 1 af.”
Mette synes ligeledes, det er fedt at blive taget alvorligt som uddannelsescenter og blive taget med på råd. Derfor tøver hun ikke med at anbefale Takeawalk til andre. At en virksomhed, ønsker at gøre en forskel i uddannelsessektoren, tager hun nemlig hatten af for:
”At det er en virksomhed, der går den vej, er at gå i modvind, for det er op ad bakke. Det er nogle fantastiske mennesker generelt. De har hver deres profil og så er det bare så meget nede på jorden.”
Interessen for at bruge VR er god og Viden om data har skoler, der bare står og tripper, for at komme i gang. Visionen er også helt tydelig: Platformen skal med under armen på underviserne og blive en naturlig del af undervisningsmaterialet.
Om Viden om data:
Viden om data udvikler forløb, som taler ind i data og forretningsudvikling, hvor de blandt andet kompetenceudvikler de merkantile erhvervsskoleundervisere, så de er klædt på til fremtiden.